Thursday, 15 February 2018

IAS asked, "Who made India the tricolor?"

1) In which country is the largest library?
Answer: In India only there are more than 57000 libraries.
2) When did the Railway Budget be different for the Railway Department?
Answer-In 1924
3) What is the name of the first fully educational satellite left by India?

Answer: Edusat

4) Samba is the main dance of which country?

North-Brazil

5) Who constitutes the Finance Commission?

Answer: President

6) Who is the Manchester of Japan?

Answer: To Osaka

7) What is the name of India's first mobile off noise drilling platform?

Answer: Sea Emperor

8) 'Nefa' is the old name of which state?

Answer: Arunachal Pradesh

9) Who made the tricolor of India?

Answer: The tricolor of India was built by Pingali Venkaiya of Andhra Pradesh.

No comments:

Post a Comment